Werk

Trefzeker op de arbeidsmarkt: tips voor een succesvolle zoektocht naar werk!

Als (pas afgestudeerde) werkzoekende is het essentieel om op te vallen in de competitieve arbeidsmarkt. Maar hoe doe je dat in de praktijk?

Naast de meest voor de hand liggende manieren gaan we in onderstaand artikel ook in op de minder bekende factoren die een rol spelen bij de presentatie van jezelf als de geschikte kandidaat. 

Uw printer als geheime wapen

Een printer kan een waardevolle investering zijn bij het veroveren van je droomjob. Je drukt er namelijk professioneel ogende cv’s, sollicitatiebrieven en andere belangrijke documenten mee af die uw potentieel als kandidaat benadrukken. Wanneer u een geprint cv overhandigt aan een potentiële werkgever, biedt dit een persoonlijkere en blijvende indruk dan een digitaal cv. De werkgever kan het cv gemakkelijk lezen zonder dat er een computer of internetverbinding nodig is. Bovendien is het gemakkelijker om aantekeningen te maken of belangrijke punten te markeren tijdens het gesprek. Genoeg reden dus om beroep te doen op een betrouwbare en duurzame printer. 

Bij het aanschaffen van een printer moet je in de eerste plaats letten op je afdrukbehoeften: heb je kleurrijke prints, zwart-witdocumenten of dubbelzijdige afdrukken nodig? Vergeet niet om ook aandacht te schenken aan de afdrukkwaliteit, snelheid en het soort ondersteuning dat het merk te bieden heeft. Epson printers staan dankzij de nieuwste Precision Core technologie bekend om hun hoogwaardige afdrukkwaliteit. Ze leveren scherpe tekst, levendige kleuren en verfijnde details die jouw documenten en visuele materialen naar een hoger niveau tillen. Deze indrukwekkende kwaliteit zal ongetwijfeld de aandacht van potentiële werkgevers trekken en je professionaliteit onderstrepen. 

Op de grotere kantoorwebshops vind je een uitgebreid assortiment compatibele Epson cartridges die een uitstekend alternatief bieden voor originele cartridges. Laten we eens kijken naar een prijsvergelijking tussen de originele en compatibele Epson cartridges voor het populaire model Epson T2986. Het valt op dat een set huismerk cartridges (zwart, cyaan, magenta, geel) beduidend minder kost dan een set originele cartridges. Bovendien bevat het compatibele multipack veel meer inkt. Dit betekent dat je als pas afgestudeerde student of werkzoekende aanzienlijk kan besparen door te kiezen voor compatibele cartridges zonder concessies te doen aan de kwaliteit van uw afdrukken.

Maak indruk met je cv

Een overtuigend cv is een onmisbaar gegeven in het sollicitatieproces. Het is het visitekaartje dat je professionele verhaal vertelt en stelt werkgevers in staat om je vaardigheden, opleiding en werkervaring te beoordelen. Om je nog beter voor te bereiden op die onvergetelijke eerste indruk, geven we je enkele tips:

  • Hanteer een duidelijke en gestructureerde lay-out, met opvallende secties zoals opleiding, werkervaring, vaardigheden en prestaties. 
  • Beschrijf je prestaties op een actiegerichte manier en wees niet bang om te pronken met je successen.
  • Cijfers kunnen je verhaal versterken. Gebruik ze waar mogelijk. 
  • Vergeet niet om je extracurriculaire activiteiten, stages, vrijwilligerswerk en andere relevante ervaringen toe te voegen die jouw passie en betrokkenheid tonen. 

Met deze waardevolle hulpmiddelen kan u alvast een stevige basis leggen voor een sterk cv.

LinkedIn als springplank naar een job

Naast een mooi cv speelt online aanwezigheid een steeds grotere rol bij de zoektocht naar werk. LinkedIn heeft zich hierbij ontwikkeld als dé must-have tool. Dit krachtige platform brengt werkzoekenden en werkgevers samen, en biedt een overvloed aan mogelijkheden om jezelf te profileren en je professionele netwerk uit te bouwen.

Werkgevers kunnen je LinkedIn profiel bekijken om een beter beeld te krijgen van wie je bent. Zorg ervoor dat je profiel professioneel overkomt door ongepaste inhoud te verwijderen. Gebruik de gratis tool om je professionele interesses, creatieve projecten en prestaties te tonen. Volg bedrijven en professionals in je vakgebied om op de hoogte te blijven van trends en kansen.

Je maakt je LinkedIn profiel pas echt vlijmscherp als je je vaardigheden, ervaring en successen in de spotlights zet, ondersteund door eventuele aanbevelingen van collega’s, supervisors, klanten of andere professionele connecties. Deze aanbevelingen zijn een vorm van sociale bewijskracht en dienen als getuigenis van je werkethiek en prestaties. Het geeft werkgevers en recruiters een waardevol inzicht in hoe je hebt gepresteerd in vorige functies en hoe anderen jouw professionaliteit en competenties ervaren. Denk eraan om je profiel regelmatig bij te werken en af te stemmen op je carrièredoelen, zodat het een sterke indruk maakt en je opvalt in de online zakelijke wereld.

Door actief deel te nemen in LinkedIn-groepen en waardevolle content te delen, vergroot je niet alleen je zichtbaarheid, maar laat je ook zien dat je middenin de actie staat binnen jouw vakgebied. Dit kan resulteren in gouden kansen, zoals jobaanbiedingen, uitnodigingen voor exclusieve events en zelfs spraakmakende projecten.

Conclusie

Uiteraard ben je vrij om zelf enkele meer persoonlijke stappen te ondernemen in die zoektocht naar werk. Zet je graag je vrijwilligerswerk in de kijker? Werkgevers waarderen kandidaten die bereid zijn om hun tijd en vaardigheden belangeloos in te zetten. Altijd al die nieuwe vaardigheid onder de knie willen krijgen? Cursussen, workshops of certificeringen blijven een grote meerwaarde.

Tot slot kan de zoektocht naar werk soms uitdagend zijn, maar geef niet op. Blijf positief, volhardend en geloof in je eigen capaciteiten. Hou bovenstaand artikel daarbij in je achterhoofd, en het juiste aanbod zal uiteindelijk op je pad komen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *