Genieten na lang hard werken

Wanneer je met pensioen gaat verandert er veel. Je hebt veel tijd over en geen verplichtingen meer. Heb je al een idee wat je gaat doen? Je gaat waarschijnlijk tegen onverwachte zaken aanlopen. Het is leuk om een lijstje te maken van alle dingen die je nog wilt doen of dromen die je nog wilt vervullen. Op een bucketlist kunnen ook gezamenlijke wensen staan die je kunt vervullen met je partner. Naast deze dromen is het ook fijn om rust en ritme te hebben. Je zou bijvoorbeeld een weekindeling kunnen maken. Wat even wennen zal zijn is de extra tijd die je hebt met je partner. Toen je nog werkte was je natuurlijk een groot deel van de dag weg. Geniet en doe dingen die je echt leuk vindt.

Besparen

Het is logisch dat je als net gepensioneerde twijfelt over of er nog wel voldoende binnenkomt om leuke dingen te doen. Wanneer je de AOW-leeftijd hebt gepasseerd komt er natuurlijk niet zo veel binnen als wanneer je nog werkte. Er zijn altijd slimme manieren om geld te besparen. Zo kan je als gepensioneerden veel voordeel halen uit de vele aangeboden kortingen. Als 65-plusser krijg je namelijk vaak korting bij musea of restaurants, maar bijvoorbeeld ook wanneer je reist met het openbaar vervoer.

Stoppen met werken

Wanneer je jouw pensioen wilt verkrijgen dan kan je het beste blijven doorwerken. Stoppen met werken op zo’n jonge leeftijd is niet verstandig. Het klinkt heel leuk en aantrekkelijk natuurlijk. Je hoeft niet meer te werken, want je hebt het geld. Je moet je wel indenken dat luieren twee weken leuk is, maar daarna niet meer. Het wordt saai en de kans bestaat dat je jezelf verliest. Je hoeft niet per se te werken voor het geld dus je zou ook vrijwilligerswerk kunnen doen. Heb je nog een droom om je eigen bedrijf te runnen, start dat bedrijf gewoon of richt een vereniging op. Altijd al een rondreis willen maken? Reis dan de wereld over